Consells ITV

RECOMANACIONS ITV

CONSELLS BÀSICS DE MANTENIMENT DEL TEU VEHICLE

Ja se sap, val més tenir cura que curar. Te proposam alguns consells bàsics de manteniment del teu vehicle. Molts d’ells tenen un cost econòmic mínim o molt baix i poden evitar-te un disgust a la carretera. A més de passar la teva ITV a la primera.

Fes-te les següents preguntes per diagnosticar l’estat dels principals aspectes de seguretat del teu vehicle:

 • Llums: Funcionen bé tots es llums de frenada? I els llums curts? Falla qualque intermitent? Funcionen les llums llargues i els llums de boira?
 • Pneumàtics: Tenen la pressió adequada? Estan bé de dibuix o pel contrari presenten un desgastament excessiu? Has comprovat també la pressió de la roda de recanvi?. En el cas de canviar-los, els pneumàtics que el teu vehicle pot montar són els indicats a la Fitxa Tècnica del teu vehicle. Si algú t’aconsella uns altres, comprova que estan inclosos a aquest document
 • Frens: Revisa els frens amb regularitat. Funciona amb eficàcia i manté el vehicle en equilibri?. Quan està el paviment banyat i frenes sobtadament, se’n va el cotxe cap a un costat?
 • Nivells: Revises amb regularitat els nivells d’oli, líquid de frens, refrigerant i aigua per rentar els vidres?
 • Direcció: Quan vas per la carretera, has de forçar el volant per mantenir recta la trajectòria del vehicle?
 • Gomes neteja-parabrises: Periòdicament l’estat adequat de les gomes neteja-parabrises. Estan desgastades? El procés de neteja no és eficient?
 • Condicionament exterior: És l’adequat? Els miralls retrovisors presenten desperfectes?, La visibilitat és l’apropiada?, Les llunes tenen impactes?, La placa de matrícula es pot llegir?
 • Carrosseria, bastidor i part inferior: Es troben en bon estat?
 • Motor: El nivell de renou és correcte?
 • Emissió de gasos: Les emissions de monòxid de carboni estan dins dels límits permesos?
 • Guardapit reflectant: El tens a mà? Si t’has d’aturar a la carretera i baixar del vehicle per accedir al guardapit reflectant, et recomanam que cerquis un lloc alternatiu.
 • Portes, finestres, mecanismes de tancament, cinturons de seguretat: Tenen un correcte funcionament? Presenten cops, ruptures i/o desperfectes?
 • Els elements que tens al vehicle estan homologats? Hi ha accessoris que poden posar en perill la teva seguretat. Per exemple, no col·loquis mai pinces al cinturó, limiten la seva eficàcia.

Dugués en el vehicle els originals de la TARGETA DE INSPECCIÓ TÈCNICA i del PERMIS DE CIRCULACIÓ. No oblidis el rebut de l’assegurança en vigor

 

RECORDA ABANS DE PASSAR LA TEVA ITV

 • Mantenir sempre en bon estat els diferents elements del teu automòbil

  Mantenir sempre en bon estat els diferents elements del teu automòbil.

 • No oblidis dur al vehicle els originals de la teva targeta d’inspecció tècnica i del permís de circulació

  No oblidis dur al vehicle els originals de la teva targeta d’inspecció tècnica i del permís de circulació. Sense oblidar el rebut de l’assegurança vigent.

 • És important que les dades del teu vehicle, la marca, el tipus, número de bastidor i matrícula coincideixin amb les dades que s’indiquen a la documentació del Permís de Circulació i la targeta d’Inspecció Tècnica

  És important que les dades del teu vehicle, la marca, el tipus, número de bastidor i matrícula coincideixin amb les dades que s’indiquen a la documentació del Permís de Circulació i la targeta d’Inspecció Tècnica.

 • Un reparació serà més cara com més es retardi.

  Un reparació serà més cara com més es retardi.

 • Conta amb nosaltres per sol·licitar-nos la informació que necessitis per telèfon a la teva estació ITV SGS per evitar esperes inútils i errors comuns a l’hora de fer la inspecció

  Conta amb nosaltres per sol·licitar-nos la informació que necessitis per telèfon a la teva estació ITV SGS per evitar esperes inútils i errors comuns a l’hora de fer la inspecció.

PREGUNTES FREQÚENTS ITV

Ha d’escriure una carta a la direcció postal de SGS, c/Trespaderne, 29, 3ª Planta. 28042 Madrid, a l’atenció de Protecció de dades. Si s’ho estima més, pot fer aquesta gestió a la seva ITV habitual.

Els pneumàtics que el seu vehicle pot montar són els indicats a la Fitxa Tècnica del seu vehicle. Si algú li aconsella uns altres, comprovi que estan inclosos en aquest document. Tengui en compte que quan el fabricant del seu vehicle el va dissenyar, va calcular també quins eren el adequats i ho va indicar a la seva fitxa. Si té cap dubte, a la ITV l’atendrem amb molt de gust.

En aquest cas, li recomana’m que ho revisi i ho repari com abans millor. La reparació serà més cara si ho retarda.

Uns dels nostres objectius és la satisfacció dels nostres clients, encara que inspeccionam vehicles, tractam amb persones. Si hi ha alguna cosa que no t’ha agradat o creus que podem millorar-ho, no dubtis en exposar-ho al personal de l’estació. Estaran encantats d’escoltar-te i farem tot el possible per millorar allò que vegem que no està al nivell de les expectatives dels usuaris.

T’ informaran de les reparacions que has de du a terme i d’una nova data límit en la que has d’acudir al centre per passar la ITV, en un termini màxim de dos mesos.

Serà obligatori que duguis en el teu cotxe, juntament amb la resta de la teva documentació obligatòria, la Targeta de Inspecció Tècnica.

Quan superis la ITV amb èxit, rebràs:

 • L’informe de inspecció
 • La Targeta ITV, indicant la data de validesa de la inspecció realitzada.
 • Una ferratina que ha d’estar visible a la part superior dreta de la lluna davantera, segons se condueix. No dur la ferratina posada pot ser motiu de sanció per les autoritats de vigilància de trànsit
 • Legalització de reformes de tot tipus i carrossaments inicials
 • Duplicat de fitxa tècnica
 • Canvi de servei
 • Inspecció del vehicle després de la reparació a causa d’un accident, (banc de cotes de carrosseria i angles de direcció)
 • Inspeccions prèvies a la matriculació de vehicles procedents de tercers països, subhastes, cos diplomàtics ó canvis de residència
 • Pesatges
 • Autoritzacions inicials per al transport escolar

 

* Per a la realització d’aquestes inspeccions pregam contactis amb el Servei d’ITV de l’estació amb anterioritat, per tal d’evitar-te molèsties innecessàries.

No, el preu és el mateix, però ten en compte que en el cas de sofrir un accident o si les autoritats ho requereixen en circulació, no trobaràs interessant el possible estalvi que hagis pogut tenir per demorar la inspecció.

El preu de la inspecció depèn del tipus de vehicle, del combustible i del tipus d’inspecció que hagi de fer, per això te recomanam que consultis el teu cas concret.

La ITV ha d’estar sempre vigent. Una vegada el vehicle ha estat sotmès a la seva primera inspecció o successives, la data de venciment serà la que figuri a la Targeta d’ITV i no existeix cap termini addicional. No obstant això, la Estació d’ITV no posa cap tipus de sanció, ni cobra cap import addicional per aquest motiu.

No, pots acudir directament a l’Estació d’ITV sense tenir cita. Emperò, sol•licitant cita se t’atendrà amb preferència respecte als que no la tenguin, les esperes seran menors i podràs aprofitar millor el teu temps.

Si la inspecció és periòdica:

 • Targeta de Inspecció Tècnica de Vehicles (Targeta d’ITV)
 • Permís de Circulació
 • Rebut de l’Assegurança en vigor

Si la inspecció és no periòdica (per exemple, la legalització de una reforma o duplicat de la Targeta d’ITV) pregam que te posis en contacte amb el Servei d’ITV de la nostra estació de més a prop para obtenir una informació més detallada.

Has de saber

ELS ELEMENTS QUE ES REVISEN A LA ITV

Comprobación de los datos del vehículo

Comprovació de les dades del vehicle: marca, tipus, nombre de bastidor i matrícula han de coincidir amb les dades que apareixen al Permís de Circulació i a la targeta d’Inspecció Tècnica.

Acondicionamiento exterior

Condicionament exterior: miralls retrovisors, visibilitat, llunes, placa de matrícula, etc.

Carrocería

Carrosseria: estat de la mateixa, bastidor, pis i part inferior del vehicle.

Acondicionamiento interior

Condicionament interior: funcionament de portes, finestres, mecanismes de tancament, cinturons de seguretat, etc.

Señalización y alumbrado

Senyalització i enllumenat: llum d’encreuament, intermitents, llum de frenada, marxa enrere, llums de carretera, etc.

Circuito de frenos

Circuit de frenada: eficàcia i equilibri.

Dirección

Direcció: per detectar folgues.

Suspensión y ejes

Suspensió i eixos: ròtules, amortidors i articulacions.

Bastidor, motor y transmisión

Bastidor, motor i transmissió: tipus de motor, nivell de renou, emissió de monòxid de carboni dins dels límits permesos, etc.

 

ELS AVANTATGES DE TENIR LA ITV AL DIA

Tenir la ITV al dia assegura el correcte manteniment del vehicle evitant incidències a la conducció, proporcionant una major seguretat per a tu i als teus. A continuació t’indicam els motius:

 • Evitar sancions administratives.
 • Podràs tenir la tranquil·litat d’estar cobert per l’assegurança. En cas contrari, l’assegurança no es farà càrrec de cap incident que puguis tenir a la carretera.
 • Corregir com més prest millor els defectes que es detecten en passar la ITV, poden estalviar-te molts de doblers.
 • Assegurar un correcte estat de la suspensió i direcció del vehicle evita un desgast irregular dels neumàtics, allargant la seva vida útil.
 • Si la combinació d’aire i benzina que es revisa és correcta, tendràs un consum de combustible apropiat reduint les emissions contaminants.
 • Tenir els frens en bon estat, pot evitar-te col·lisions, i també et permet tenir estabilitat a l’hora de frenar. Si existeix un desequilibri a la força de frenada de les rodes d’un mateix eix, provoca que el vehicle giri damunt l’eix de la roda que frena més.
 • El correcte manteniment del sistema d’enllumenat del teu vehicle por evitar-te accidents. Si frenes tard degut a una visió incorrecta, encara que sols sigui mig segon, podries recórrer més de 10 metres.
 • Tenir la profunditat del dibuix de les rodes en un estat òptim, pot evitar-te que la frenada augmenti més de 20 metres si la carretera està banyada.

MÉS INFORMACIÓ D'UNS QUANTS DEFECTES

A continuació se mostren unes quantes de ses conseqüències des defectes més comuns sobre sa seguretat vial.

Fé clic en cadascun i obtendràs informació addicional sobre aquests aspectes pes teu vehicle:

Top